Grup țintă

Proiectul propus se adresează domeniului de boli netransmisibile majore (2.b. Cancer) și vizează un număr de 800 de profesioniști din domeniul medical, participanți la activitățile proiectului.

Grupul țintă aparține celor două categorii specificate de Ghidul Solicitantului – Condiții Specifice:

  1. A) Personal din instituții publice implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate – epidemiologia, diagnosticul, tratamentul cancerului colo-rectal. Din această categorie vor fi recrutate 600 de persoane, respectiv 400 medici (200 de medici specialiști în chirurgie generală + 200 medici rezidenți în chirurgie generală) și 200 persoane din asistența medicală.
  2. B) Medici de familie implicați în furnizarea de servicii medicale în domeniul epidemiologiei, diagnosticului și tratamentului cancerului colo-rectal, aflați în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate. Din această categorie vor fi recrutate 200 persoane.

În cazul tuturor activităților de formare națională și transnațională europeană, selectarea membrilor pe fiecare categorie GT în funcție de regiune se face cu respectarea limitelor impuse prin ghid, astfel:

10% din GT va proveni din regiunea București-Ilfov, iar 90% din GT va proveni din celelalte 7 regiuni defavorizate.